Image for Doe de dosha quiz - ontdek meer over jezelf

Doe de dosha quiz - ontdek meer over jezelf

Needs Translation

Welkom bij onze quiz die je helpt meer te begrijpen over jezelf, wat goed voor je is en wat niet. Het is een geweldige manier om meer te weten te komen over wie je bent en geeft tips voor je persoonlijke welzijn en geluk, zoals manieren om beter te slapen.

De theorie achter de quiz komt van eeuwenoude wijsheid die in India van generatie op generatie werd doorgegeven, via een systeem dat bekend staat als Ayurveda, wat eigenlijk 'de kunst van wijs leven' betekent.

Om te beginnen moet je erachter komen wat je 'dosha' of lichaam-geesttype is. Zo weet je wat jou vooruit helpt, wat te eten, welke oefeningen goed voor je zijn en welke relatietypes van andere lichaam/geesttypes het best bij je passen. Het geeft zelfs een inzicht in hoe elk type normaal gezien reageert op de behoefte aan slaap. In essentie brengt het je een bijzonder inzicht in je gezondheid dat jouw dagelijkse keuzes en beslissingen gemakkelijker maakt.

Volgens de wijsheid van Ayurveda zijn er drie constitutionele types: wind (vata), vuur (pitta) en water (kapha). Die vernietigen of onderhouden het lichaam, al naar gelang ze ziek of gezond zijn.”

We willen allemaal gezond zijn zodat we de beste kans hebben om te genieten van ons potentieel en dit ook te verwezenlijken. Maar een uitstekende gezondheid lijkt zo'n ingewikkeld onderwerp te zijn dat het niet altijd gemakkelijk is om te weten hoe deze heilige graal te bereiken. Hoewel het in het begin misschien een eigenaardig concept lijkt, helpt het begrijpen van je constitutionele dosha je om je perfecte gezondheid te realiseren.

In Ayurveda is je persoonlijke constitutie gekend als prakriti, wat 'natuur' betekent, zoals je inherente genetische type. Ayurveda leert ons hoe we te weten komen wat onze constitutie is door te observeren wie we zijn en hoe we ons voelen. En deze les is heel eenvoudig en verrijkend. Als je leert wat je echte aard is, kun je een echt authentiek leven leiden: een leven dat bij je past en je gezondheid laat bloeien.

Deze quiz geeft je inzicht in jouw dosha. Het resultaat dat je krijgt na de test geeft je een idee over hoe evenwichtig jouw welzijn op dit moment is. Je zal waarschijnlijk een mix van elke dosha zijn maar het is waarschijnlijk dat er eentje zal domineren. Elke dosha heeft voor- en nadelen. Door de aanbevelingen te volgen die geschikt zijn voor jouw constitutie, kan Ayurveda je helpen om je potentieel te verwezenlijken en om te accepteren wie je bent.

Dus, als je je geïnspireerd voelt, beantwoord dan onderstaande vragen om je Ayurvedische constitutie te bepalen...en we zullen je af en toe wat levensveranderende inzichten sturen die helderheid en kleur in je leven zullen toevoegen.

Doe de quiz om je dosha te ontdekken...

Deze test geeft je een aantal goede inzichten in je dosha maar kan de expertise van een beoefenaar niet vervangen. Voor meer specifieke informatie raden we je aan een gekwalificeerde Ayurveda-beoefenaar te bezoeken.